Lovci dogovorili aktivnosti za narednu sezonu

Radiosarajevo.ba
Lovci dogovorili aktivnosti za narednu sezonu

Redovna sjednica Skupštine Saveza lovačkih organizacija u BiH (SLOuBiH) održana je danas u Sarajevu u prisustvu delegata više od 60 lovačkih duštava, članica ovog saveza.

Nakon uvodnih izlaganja dipl. inž. šum. Salema Alihodžića, predsjednika UO SLOuBiH-a, i prof. dr. Avde Sofradžije, predsjednika Stručnog savjeta za lovstvo, delegati su, poslije opširnih i argumentiranih diskusija o problemartici lovstva u FBiH i međunarodnim obavezama lovaca, usvojili izvještaje o radu u protekloj lovnoj godini, te dogovorili prioritene aktivnosti za novu lovnu sezonu.

U narednom periodu, kako je zaključeno, prioritet u aktivnostima lovaca i dalje ostaje zaštita divljači, permanentna edukacija lovaca i građana o lovstvu i lovačkim vještinama, očuvanju prirodnih bogatstava, razvoj lovne kinologije, predstavljanje širokoj javnosti svih aktivnosti lovačkih organizacija i društava, od izložbi lovačkih trofeja do smotri i revijalnih priredbi lovačkih pasa, takmičenja u lovnom streljaštvu, društvenih lovova i druženja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije