London: Zabranjena prodaja sladoleda Baby Gaga

Radiosarajevo.ba
London: Zabranjena prodaja sladoleda Baby Gaga

Londonskoj slastičarnici koja je proizvela sladoled od majčinog mlijeka zabranjena je prodaja te ledene delikatese.

Mješavina mlijeka za dojenja i drugih sastojaka, nazvana Baby Gaga puštena je u prodaju i odmah rasprodana. Inspekcija je uzela primjerak na testiranje i naredila zabranu prodaje.

U službenom priopćenju stoji da je inspekcija reagirala nakon žalbe kupaca.  Proizvođač sladoleda pristao je na zaustavljanje proizvodnje i prodaje do rezultata testiranja.

- Prodaja hrane pripremljene od tjelesne tekućine drugog čovjeka može dovesti do virusnih oboljenja i potencijalnog oboljenja od hepatitisa. Kao lokalna samouprava uvijek ćemo podržavati rad malih proizvodnji i poticati nove ideje, ali moramo misliti na zdravlje potrošača, piše u objašnjenju Inspektorata.

Victoria Hiley iz Londona, jedna je od 15 žena koje doniraju mlijeko restoranu za proizvodnju sladoleda. Tvrdi da bi odrasle osobe nakon što bi probale majčino mlijeko, shvatile koliko je ukusno, te da ne bi bilo majke koja ne bi dojila svoje dijete.

- Što može biti prirodnije od svježeg, hranjivog majčinog mlijeka u sladoledu?, zapitala se Victoria.

Baby Gaga sladoled priprema se od majčinog mlijeka koje se miješa s madagaskarskom vanilijom, limunskim začinima i vrhnjem, prenosi u srijedu Dnevnik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije