Ljetna škola istraživačkog novinarstva u Konjicu

BIRN - Justice Report
Ljetna škola istraživačkog novinarstva u Konjicu
Šestodnevna radionica o istraživačkom novinarstvu zamišljena je da zadovolji potrebe iskusnih novinara koji osjećaju da im manjka ponešto istraživačkih vještina.

Seminar uključuje savladavanje najnovijih tehnika pretraživanja weba i društvenih mreža, intervjuiranja, rada s izvorima informacija i općenito istraživačkog posla. Treneri ovogodišnje Ljetne škole su, kao i posljednjih šest godina, iskusni novinari i urednici Reutersa, Sveučilišta Columbia, Guardiana, OCCRP-a i drugi.

Fond za istraživačko novinarstvo

Najboljim kandidatima biće dodijeljena stipendija u vidu pokrivanja svih troškova. Trideset odabranih novinara, 20 s Balkana i 10 iz ostalih zemalja, radit će na idejama za priče i morat će pronaći sredstva za svoja istraživanja. Čim se odaberu sudionici, preložit će svoju priču i grupa novinara bit će formirana.  Tri najbolje grupe će biti nagrađene iznosom od 1500 do 3000 eura.

Rani rok za prijave koji je 25. juni., a krajnji rok 20.juli. Učesnici kojima stipendije nisu potrebne mogu aplicirati sve do 1.augusta. Prijaviti se možete balkaninsight.com.

Seminar će biti održan od 21. do 27. augusta.

Ne zaboravite penjanje, rafting i razgledavanje okoline

Osim za usavršavanje istraživačkih vještina, Ljetna škola je odlična prilika za druženje  i uživanje u prekrasnom ambijentu grada Konjica,  udaljenog  50 km jugozapadno od Sarajeva, s nekoliko rijeka i jezera, od kojih je Neretva najpoznatija. Konjic je poznat i po svojoj Podzemnoj zbirci savremene umjetnosti, smještenoj u bunkeru koji je izgrađen za Josipa Broza Tita.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije