Ljepote BiH na sajmu turizma u Holandiji

Radiosarajevo.ba
Ljepote BiH na sajmu turizma u Holandiji


Međunarodni sajam turizma „Vakantiebeurs 2013“, koji se održava od 8. do 13. januara u Utrehtu, Holandija, bit će domaćin Turističkom udruženju u BiH, u saradnji s Turističkom zajednicom Federacije BiH, Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo i Turističkom organizacijom Republike Srpske, koji će predstaviti ukupnu turističku ponudu Bosne i Hercegovine.

U saradnji s Ambasadom BiH u Haagu, ovogodišnji, izuzetno značajan, sajamski nastup turističkog sektora Bosne i Hercegovine obogaćen je još jednim važnim događajem: Osmog januara planiran je okrugli sto holandskih i bh. turističkih privrednika, na kojem će biti prezentirana turistička ponuda i turistički proizvodi BiH.

Sajam turizma Vakantiebeurs je najveći sajam u Beneluxu, a sa više od 1.400 izlagača jedan je od najvažnijih turističkih događaja za konzumente u svijetu, na kome se svjetske turističke agencije dogovaraju o turističkim aranžmanima za narednu godinu.

Ove godine se za šest dana trajanja sajma očekuje oko 126.000 posjetilaca, kaže se u saopćenju Turističkog udruženja u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije