Lillehammer i Sarajevo oživljavaju veze

Radiosarajevo.ba
Lillehammer i Sarajevo oživljavaju veze


Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić primio je danas u posjetu ambasadoricu Kraljevine Norveške u BiH Vibeku Lilloe.

Komšić je zahvalio Vladi i narodu Norveške za svesrdnu pomoć BiH na njenom putu ka EU.

"Sve naše aktivnosti su usmjerene s ciljem da pomognemo BiH na putu ka euroatlantskim integracijama. Tako je Norveška uključena u sektore pravosuđa i sigurnosti, te ekonomskog i razvoja civilnog društva", kazala je ambasadorica Lilloe.

Ona je izrazila spremnost da u tijesnoj suradnji s administracijom Grada Sarajeva, budu realizirani manji projekti sredstvima iz fonda kojim raspolaže Ambasada Kraljevine Norveške.

Ambasadorica je, ovom prilikom, ukazala i na oživljavanje veza između olimpijskih gradova Lillehammera i Sarajeva te dodala da Sarajevo može računati na podršku Evropskom zimskom olimpijskom festivalu za mlade kojem će 2017. godine, biti domaćin zajedno s Istočnim Sarajevom.


Ambasadorica Norveške Vibeku Lilloe i Ivo Komšić (Foto: Sarajevo.ba)

Komšić se zahvalio ambasadorici na interesu za Sarajevo i BiH te ukazao na punu otvorenost Sarajeva za suradnju.

Potvrdio je da će nova gradska administracija kandidirati ideje i projekte prema Ambasadi, u cilju poboljšanja kvalitete života građana bh. prijestolnice, a koji se odnose na rješavanje problema s psima lutalicama, potom na rješavanje problema arhitektonskih barijera s kojima se susreću osobe s invaliditetom, kao i na projekte u oblasti infrastrukture, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije