LGBT.ba: Portal koji će javnosti približiti LGBT teme

Radiosarajevo.ba
LGBT.ba: Portal koji će javnosti približiti LGBT teme

Nakon više od godinu dana djelovanja portala lgbt-prava.ba, ova web platforma promijenila je svoje ime u lgbt.ba, virtuelni prostor namijenjen javnosti i LGBT zajednici. S ciljem da doprinese profesionalnom i etičkom, kao i češćem izvještavanju o LGBT osobama, portal će biti predstavljen u potpuno novom dizajnu i s kvalitetnijim sadržajima.

Redizajn i unapređenje portala je finansirala Evropska unija kroz Evropski instrument za demokratiju  i ljudska prava (EIDHR) za 2013. godinu, u okviru projekta Jačanje prava lezbejki, gej muškaraca, biseksualnih i trans osoba u BiH u skladu s EU standardima.

Novi portal počinje s djelovanjem u ponedjeljak, 12. maja, u susret 17. maju, Međunarodnom danu borbe protiv homofobije i transfobije.

U narednom periodu ovaj medij će nastaviti objektivno informisati javnost o životu LGBT osoba u BiH putem intervjua, članaka, reportaža i drugih novinarskih i multimedijalnih sadržaja, ali će se posvetiti i izvještavanju o LGBT kulturi, javnim politikama i pravima, kao i temama koje propituju heteronormativnost društva.

Portal djeluje na volonterskoj osnovi, te ga čini posvećen tim novinara_ki i aktivista_kinja koji predano prate i uključeni su u dešavanja vezana za LGBT osobe na društvenom, političkom, aktivističkom, kulturnom i drugom planu, ne samo u BiH, nego i u regiji. LGBT.ba će također biti mjesto gdje će se svi moći informisati o kulturnim dešavanjima s LGBT predznakom u BiH i u regiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije