Let's Do It: Zasadimo milion sadnica za jedan dan

Radiosarajevo.ba
Let's Do It: Zasadimo milion sadnica za jedan dan

Organizacija „Let's Do It“, koja je do sada organizovala nekoliko akcija čišćenja okoliša u našoj zemlji, najavljuje još jednu volontersku akciju. Naime, u sklopu ovog projekta 24. oktobra 2013. godine biće održana velika volonterska akcija sadnje drveća „Let's Do It – milion sadnica za 1 dan“,  koja  će se sinhronizovano u jednom danu održati nateritoriji čitave Bosne i Hercegovine.

Ideja za projekat je proizašla iz saznanja da se u Bosni i Hercegovini ne vodi dovoljno računa o šumama koje su jedno od najvećih prirodnih bogatstava naše zemlje. Akcija će se sprovesti u saradnji sa Udruženjem građana „Mozaik prijateljstva“ iz Banja Luke, a u partnerstvu sa vladinim sektorom, javnim i privatnim privrednim subjektima, školama/fakultetima kao i nevladinim sektorom.

Glavni ciljevi akcije su zasaditi 1.000.000 sadnica drveća, obezbijediti učešće najmanje 20.000 volontera koji će učestvovati u akciji sadnje, te podići svijest i edukovati javnost o zaštiti životne sredine i važnosti šumskih ekosistema.

Podsjećamo, u prethodnom periodu su organizovane volonterske akcije u Bosni i Hercegovine pod nazivom „Let's Do It - očistimo zemlju za 1 dan”.  U prvoj akciji čišćenja, 09. septembra 2012,  učestvovalo je 105 općina u BiH, sa više od 37. 500 volontera a skupljeno je 5. 500 tona smeća. U drugoj akciji, 18. maja ove godine, učestvovalo je 107 općina sa 47. 000 volontera u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije