Lažni Zijah Sokolović traži dopunu za kredit

Radiosarajevo.ba
Lažni Zijah Sokolović traži dopunu za kredit

Lažni profili na Facebooku nisu ništa neobično. Tu su dva lažna Elvisa J. Kurtovicha, Dino Merlin sa svojih preko trideset profila, slučaj Zane Marjanović, Moamera Kasumovića, lažni FB page Dubioze Kolektiv i brojni drugi, a najnoviji incident uključuje osobu koja se krije pod lažnim profilom Zijaha Sokolovića.

'Zijah Sokolović' iz Beograda traži dopunu za kredit

Scenario je sljedeći: Osoba koja se pod ovim profilom predstavlja kao Zijah Sokolović kontaktirala je jednog od svojih FB prijatelja moleći ga za uslugu.

Naime, s obzirom da se 'trenutno nalazi u Beogradu, gdje je otišao neplanski, a sa sobom je ponio samo svoj BH Telecom broj (i slučajno zaboravio dopuniti kredit), dotična osoba moli FB prijatelja da  mu kupi jednu BH Telecom ULTRA dopunu od 10/20 KM, 'koliko god je u mogućnosti'. 


Dotična se osoba, naravno, zahvaljuje unaprijed, pozdravlja i obećava da će novac vratiti kad dođe u Sarajevo. 

Priča dalje uključuje detalje o navodnim predstavama koje glumac planira igrati, kako u Beogradu, tako i u Sarajevu, te obećanja kako će pripremiti besplatne karte u prvim redovima za svog vjernog prijatelja kojem je itekako zahvalan zbog usluge. Dotični/a je također dala i broj telefona, na koji moli da joj se pošalje kredit, a nakon ustanovljenja da se radi o broju koji nema veze sa stvarnim glumcem, osoba je, ostavši zatečena, blokirala FB prijatelja sa liste.

Neki korisnici Facebooka sjećaju se da je na isti način prije otprilike godinu dana bilo zloupotrijebljeno i ime glumice Zane Marjanović

Ne nasjedajte na poruke sa lažnih profila i definitvno ne šaljite dopunu za kredit lažnom Zijahu Sokoloviću (čak i ako vas bude preklinjao).
Više o lažnim profilima i tome šta možete učiniti po pitanju istih ovdje.

Vezano:

O lažnoj facebook stranici Dubioza kolektiva


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije