Lažima nema kraja: 11 djece koja su ubijena tokom opsade Sarajeva, na spisku Centra iz RS!

13
L. M.
Lažima nema kraja: 11 djece koja su ubijena tokom opsade Sarajeva, na spisku Centra iz RS!
Foto: Facebook / Opsada Sarajeva

Josipović Goran, Nina Mihajlović, Marko Lukić, Damir Dodik, Danijel Kovačević, Igor Malešević, Mirjana Malešević, Vitomir Soknić, Ivanović Nebojša, Darjan Jovanović Snježana Radonja.

Ovo su imena jedanaestero djece koja su ubijena tokom opsade Sarajeva od strane Vojske RS. Centar za istraživanje ratnih zločina bh. entiteta RS je na spisak ubijene djece u ovom entitetu uvrstio i imena jedanaestero djece koja su ubijena snajperima i granatama ispaljenim s položaja VRS.

Sa sporne liste Centra obrisana su imena troje djece: Marka Lukića (11 godina), Damira Dodika (17 godina) i Igora Maleševića (8 godina), nakon što su reagirale njihove porodice.

Oluja u Srbiji: Ženu s djetetom (2) spašavali iz zaglavljenog automobila

Oluja u Srbiji: Ženu s djetetom (2) spašavali iz zaglavljenog automobila

Na službenom X.com profilu Sniper Alley Photo, projekta koji se bavi kreiranjem arhive fotografija opsade Sarajeva, navodi se da je na spisku još osam imena koja nisu izbrisana. Najavili su i tužbu.

Kako su naveli, jedna od djevojčica sa spiska, Snežana Radonja rođena 1980. godine, a ubijena je na Trgu Heroja u naselju Hrasnom 19. maja 1992. godine sa položaja VRS. Pokojna Snežana je ukopana na groblju Bare u Sarajevu.

Snežana Radonja rođena 1980. godine ubijena je na Trgu Heroja u naselju Hrasnom 19. maja 1992. godine sa položaja VRS....

Posted by SniperAlley.Photo on Friday, August 11, 2023

Vitomir Soknić je ubijen 18. decembra 1992. godine na Dobrinji kada je išao po drva na Mojmilo Brdo. Snajper sa položaja VRS ga je pogodio u vrat.

Vitomir Soknić je ubijen 18. decembra 1992. godine na Dobrinji kada je išao po drva na Mojmilo Brdo. Snajper sa...

Posted by SniperAlley.Photo on Thursday, August 10, 2023

Nakon što su ove manipulacije raskrinkane, prvenstveno od strane Džemila Hodžića koji vodi Sniper Alley Photo projekat, oglasili su se iz pomenutog Centra s 'opravdanjem'.

Okrivili su, "federalne medije" te nas optužili da je sve što je objavljeno u javnosti imalo za cilj diskreditaciju Centra i institucija bh. entiteta RS.

Njihovo 'saopćenje' možete pročitati na linku OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije