Krov vrtića Mašnica će biti gotov do početka zime

Radiosarajevo.ba
Krov vrtića Mašnica će biti gotov do početka zime

Vrtić Mašnica, smješten u ulici Kemala Kapetanovića u naselju Grbavica, do početka zime bi trebao dobiti novi krov. U ponedjeljak je potpisan Sporazum o sufinansiranju sanacije dijela krova ovog vrtića, nakon čega slijedi raspisivanje Javnog poziva za odabir izvođača radova.

Vrijednost neophodnih radova na sanaciji objekta vrtića Mašnica procijenjena je na 36.000 KM, od čega će Općina Novo Sarajevo izdvojiti20.000 KM, a JU Djeca Sarajeva obezbijediti preostalih 16.000 KM.

"Prošle godine, Općina Novo Sarajevo je zajedno sa nadležnim nivoima vlasti, sufinansirala sanaciju krova vrtića Kekec, a obzirom da je vrtić Mašnica proglašen kao drugi najkritičniji od perioda prirodne nesreće, odlučili smo, iako nije u našoj nadležnosti, u ovu priču ući sami sa JU Djeca Sarajeva, a sve sa jednim ciljem da pomognemo da i ovaj objekat ispunjava osnovne standarde, odnosno da se unaprijede uslovi za bezbijedan boravak djece u vrtiću", istakao je Nedžad Koldžo, načelnik Općine Novo Sarajevo koji je zajedno s Mirjana Jovanović-Halilović direktoricom JU Djeca Sarajeva potpisao Sporazum o sufinansiranju krova vrtića Mašnica.


Potpisivanje ugovora (Foto: Novosarajevo.ba)

Direktorica JU Djeca Sarajeva Mirjana Jovanović-Halilović zahvalila se Općini na tome što, iako nije u njenoj ingerenciji, uvijek iznađe načina da koliko je u mogućnosti potpomogne sanaciju objekata vrtića s područja Novog Sarajeva, jer sama infrastruktura većine vrtića u Kantonu Sarajevo je u jako lošem stanju, tako da je svaka pomoć dobro došla, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije