KROKODIL: Poziv piscima iz BiH, Hrvatske, Crne Gore...

Radiosarajevo.ba
KROKODIL: Poziv piscima iz BiH, Hrvatske, Crne Gore...

Pozivaju se pisci i spisateljice iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Albanije, Bugarske i Rumunije da se do 31. januara 2014. prijave za učestvovanje u projektu rezidencijalnog programa udruženja KROKODIL u Beogradu.

Poziv se ne odnosi na pisce s područja Kosova, za koje će uskoro biti raspisan poseban konkurs.

Stipendija za odabranog pisca uključuje jednomjesečni boravak u opremljenom stanu u Beogradu, putne troškove i honorar u iznosu od 800 eura neto. Prijave mogu slati autori proznih djela, pjesnici, dramaturzi, esejisti-kolumnisti iz navedenih zemalja. Pisci će u Beogradu koristiti vrijeme stipendije za svoj rad i upoznavanje s kulturnim životom prijestolnice, a pored toga će imati predstavljanja kako u Beogradu tako i u drugim gradovima Srbije. U periodu boravka biće organizovana čitanja i tribine.

Program ima za cilj da omogući autorima iz regiona i Evrope da upoznaju literarne i kulturološke prilike u Srbiji, a posebno u Beogradu, dok istovremeno domaća književna publika dobija jedinstvenu priliku da upozna rad odabranog autora.

Program organizuju KROKODIL, mreža TRADUKI, Erste banka, Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Prijava mora sadržati: curriculum vitae (na srpskom, hrvatskom, bosanskom, crnogorskom, engleskom ili njemačkom); punu adresu (kontakt telefon i e-mail adresa); popis objavljenih djela;  kratak opis planova rada u Beogradu; pismo preporuke izdavača ili udruženja pisaca.

Aplikacije poslati putem elektronske pošte na adresu festivalkrokodil@gmail.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije