Kreirajte vizuelni identitet festivala PitchWise

Radiosarajevo.ba
Kreirajte vizuelni identitet festivala PitchWise

Tekst prenosimo s portala Manjine.ba, namijenjenog manjinskim i deprivilegovanim grupama.

Fondacija CURE poziva grafičke dizajnerke koje žele biti dio kreativnog tima festivala ženske umjetnosti i aktivizma PitchWise, da se prijave i kreiraju vizuelni identitet za ovogodišnji PitchWise.

Osmi po redu PitchWise – festival ženske umjetnosti i aktivizma kroz feminističku teoriju i praksu održaće se u Sarajevu od 12. do 15. septembra.  

Poziv za kreiranje vizuelnog identiteta PitchWise 2013. je upućen svim zainteresovanim kreativkama, dizajnerkama i onima koje to žele da budu i predstavljaće okosnicu za izradu dodatnog promotivnog materijala (flajeri, bedževi, razglednice, posteri) koji će dopuniti ukupan materijal koji će predstaviti ovogodišnji festival.

Festival PitchWise počeo je iz ideje zauzimanja napuštenog i zanemarenog prostora i njegove transformacije u mjesto susreta, koje će okupiti društveno anagažirane umjetnice, aktiviskinje, teoretičarke, feministkinje i sve zaiteresovane za ženska pitanja u BiH i regiji. Ovogodišnji festival okupiće umjetnice i aktivistice iz ženskih grupa iz BiH i susjednih država.

Fokus ovogodišnjeg festivala PitchWise biće na dvije teme:

Proces razvitka i forme u kojima se feminizmi pojavljuju, društvena stvarnost u kojoj  djeluju, teme kojima se bave, te proturječja u feminizmima;

Otkrivanje (ne)sprecificnosti ženske umjetničke prakse unutar muško dominiranih heteronormativnih binarnih prostora.

Zainteresovane kreativke prijave trebaju slati u obliku kratkog pisma koje će sadržavati ime i prezime, kontakt telefon i kratke informacije o predhodnom random iskustvu, uz nekoliko fotografija radova, na e-mail vedrana@fondacijacure.org.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije