Kratki filmovi u takmičarskom programu SFF-a

Radiosarajevo.ba
Kratki filmovi u takmičarskom programu SFF-a

Ovogodišnju selekciju kratkog filma Sarajevo film festivala će obilježiti niz filmskih uradaka mladih autora; čiji se glas tek treba čuti. 

Većina tih autora se bavila temom identiteta u svijetu koji nudi beskrajne mogućnosti, ali je i prepun nemorala i lažnih vrijednosti.  

Prodaja ulaznica počinje 1. jula u 11 h. Cijene ulaznica možete vidjeti ovdje

SVJETSKE PREMIJERE
Parafinski princ


Film Bugarskog redatelja i scenariste Pavela G. Vesnakova je priča o dva stara prijatelja, koji traže bijeg od svojih loših života u sjećanjima i drogama.  

Sve to

Sve to redatelja Branislav Milatović je film o ocu koji pokušava da zaštiti svoje dijete od neprijatnog iskustva smrti odlaskom na izlet. 

MEĐUNARODNE PREMIJERE
180/100

Film redatelja i scenarista Nándora Lőrincza i Bálinta Nagyja je priča o Roliju; nervoznom mladiću koji pati od visokog pritiska. Kada ga djevojka ostavi, proživjet će svoj najgori dan u životu.

Naša pjesma

Austrijska redateljica i scenaristica Catalina Molina je svoj 30-minutni filmski uradak posvetila priči o Coniju, muzičaru i samohranom ocu, čiji život uznemiri povratak njegove bivše žene. 

Momci, gdje ste

Režiju i scenarij kratkog filma o životu 23-godišnje Lene potpisuje Jelena Gavrilović

Sotonin sin

 

Sotonin sin je 10-minutni animirani film o dobroćudnom demonu koji napušta pakao zbog pijanog oca i pokušava da nađe sreću drugdje. Režiju, scenarij i animaciju potpisuje Marko Dješka.  

Tata je glavni

Priča o prvoj tuči i njenim posljedicama za 13-godišnjeg Andrewa i njegova oca. Scenarij i režiju je uradio Radu Potcoava.

REGIONALNE PREMIJERE 
Horizont 


Režiju i scenarij kratkog filma o nestalom ribaru u dubinama Crnog mora potpisuje Paul Negoescu. Horizont je svoju premijeru imao na programu Sedmice kritike filmskog festivala u Cannesu

Povratak

Kratki igrani film Povratak, autora s Kosova, je bio uvršten i u program Sundance Film Festivala. Redateljka Blerta Zeqiri je ispričala priču o mladiću, nasumično uhapšenom tokom rata na Kosovu, koji se vraća kući iz srpskog zatvora nakon četiri godine. 

Prva dama Dubrave

Režiju i scenarij filma o talentiranoj reperici iz predgrađa Zagreba i njenoj želji da snimi svoj prvi spot potpisuje Barbara Vekarić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije