Korak ka ozdravljenju: Humanitarna akcija - besplatno liječenje Lokomatom

Radiosarajevo.ba
Korak ka ozdravljenju: Humanitarna akcija - besplatno liječenje Lokomatom

Prave informacije trebaju doći do zajednice, pogotovo kada je BESPLATNO LIJEČENJE u pitanju. 

Upravo iz tog razloga Poliklinika Glavić odlučila je na ovaj način informirati javnost o humanitarnoj akciji koju organiziraju po drugi put u saradnji s najpoznatijom kompanijom neurorehabilitacijskih uređaja - Hocoma iz Švicarske.

U pitanju je kruna Hocominih revolucionarnih uređaja - LOKOMAT

Riječ je o najsoficitiranijem robotu za neurorehabilitaciju nogu odraslih i djece, a Poliklinika Glavić poklanja terapiju koja bi mogla promijeniti život čak 10 pacijenata iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine. Neurorehabilitacija Lokomatom košta inače desetine hiljada konvertibilnih maraka u Švicarskoj.

Lokomat se može upotrijebiti kod: moždanog udara, cerebralne paralize, multipla skleroze, Parkinsonove bolesti, paraplegije, traumatske ozljede mozga, degenerativnog oboljenja zglobova donjih ekstremiteta, spinalne mišićne atrofije, slabosti mišića zbog nedostatka mobilnosti, paraplegije i hemiplegije.

Dokumentaciju osobe kojoj je ova pomoć najpotrebnija možete poslati na humanitarna-akcija@poliklinika-glavic.hr ili putem Facebook stranice.

U konsultaciji sa stručnjacima iz inostranstva tim neurologa i fizijatara će pregledati svu pristiglu dokumentaciju do 20. marta te će u zavisnosti o stadiju bolesti i dijagnozama odlučiti o 10 pacijenata.

Za više informacija o Lokomatu posjetite Poliklinika-glavic.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije