Konkurs za izložbu Umjetnost tekstila u BiH

Radiosarajevo.ba
Konkurs za izložbu Umjetnost tekstila u BiH

Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUBIH) pokrenulo je konkurs za prijavu radova za izložbu Umjetnost tekstila u BiH, koja će biti otvorena 27. septembra 2012. godine u sarajevskoj Gradskoj galeriji Collegium Artisticum.

Cilj projekta je da predstavi recentne radove bosanskohercegovačkih autora, prije svega modnih dizajnera, primijenjenih umjetnika, produkt dizajnera i svih onih koji u svom radu koriste tekstil, kožu i srodne materijale.

Projekat 100%ART ima namjeru podstaknuti dizajnere, umjetnike i proizvođače tekstila u BiH da tekstilnoj industriji ponude svoja inovativna rješenja, ostvarujući veći promet i prihod na tržištu konfekcijskog, ali i unikatnog oblikovanja. Ciljevi projekta su podizanje kvaliteta, konkurentnosti i prepoznatljivosti modnog dizajna i produkcije u BiH, stvaranje veze između umjetnika / kreativaca i potencijalnih proizvođača, te edukacija o iskustvima visokih škola i evropskih tekstilaca, pokretanje ideje o osnivanju odsijeka za tekstil na ALU.

Prijave treba slati na e-mail ULUPUBIH-a ulupubih@gmail. com, sa subjektom 100% ART/IME PREZIME do 28. augusta, a originalne radove za žiriranje treba donijeti u kancelariju ULUPUBIH-a, Terezije bb, Skenderija, od 29. do 31. augusta 2012. godine do 15.00 sati.

Pravo učešća na konkursu imaju bosanskohercegovački autori i autorice.

Za žiriranje se mogu predati maksimalno 4 rada u sljedećim formama: objekat, model sa lutkom ili bez, fotografija, film, video itd. Kompletnu prezentaciju, uključujući lutke i sve druge vrste nosača obezbjeđuju autori. U galeriji postoje postamenti i stakla koji mogu biti korišteni za prezentaciju.

Radove će selektirati prof. Ognjenka Finci, Sanja Džeba i Ivana Bakal.

Imena učesnika/ca biće objavljena nakon selekcije. Odabrani radovi će biti predstavljeni u katalogu i na posebnom dijelu web stranice ULUPUBIH-a. Planirano je izložba tokom 2013. bude postavljena u Zagrebu i u Beogradu.

Dodatne informacije se mogu dobiti u kancelariji ULUPUBIH-a, Terezije bb, na telefon 033 200 723 i putem e-maila ulupubih@gmail.com i na internet stranici ULUPUBIH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije