Konkurs za fotografiju na temu 'Žene na tržištu rada'

Radiosarajevo.ba
Konkurs za fotografiju na temu 'Žene na tržištu rada'

U sklopu projekta Žene na tržištu rada koji finansira Ekumenska inicijativa žena iz Omiša, Udruženje građana za pravnu i psihološku pomoć ženama Impuls objavilo je konkurs za najbolju amatersku fotografiju, poster ili crtež, uz slogan na temu Žene na tržištu rada.

Cilj konkursa je kroz fotografiju i druge vizuelne izraze osvjedočiti aktuelnosti vezane za uposlenost žena na lokalnom, ali i globalnom nivou. Na koji način žene afirmišu svoja prava na radnom mjestu, opiru se nepravdi, kreiraju nove mogućnosti…

Ovim konkursom IMPULS želi aktuelizirati problematiku uposlenih žena i doprinijeti ostvarenju jednakih mogućnosti za žene i muškarce.

Konkurs ostaje otvoren do 10. jula 2014. Učesnici i učesnice (stariji od 18 godina) imaju pravo poslati maksimalno tri rada na e-mail adresu: impuls.bugojno@gmail.com.

Tri najbolje fotografije će biti birane preko društvenih mreža i nagrađene novčanom nagradom od po 100 eura, te biti dijelom izložbe fotografija koju će IMPULS prirediti u okviru projekta. Slanjem fotografija učesnici prihvataju njihovo kasnije korištenje u kampanji osvješćivanja prava žena u radnom odnosu.

Više informacija o konkursu možete pronaći ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije