Konjic, grad bez pasa na ulicama

Radiosarajevo.ba
Konjic, grad bez pasa na ulicama

Konjic je grad bez pasa lutalica zahvaljujući župniku fra Petru Drmiću i gvardijanu konjičkog samostana fra Anthonyju Burnsideu koji, zajedno sa svojim saradnicima mjesečno iz grada izvedu oko 20 pasa lutalica do međunarodne organizacije Animal Care u Beču, sa kojom surađuju već šest godina, piše portal Doznajemo.

”Pse lutalice dovodimo u privremeno sklonište na Donjem Selu, tu ih tri mjeseca hranimo, liječimo, civiliziramo, vakcinišemo i steriliziramo, osiguramo potrebnu dokumentaciju, a zatim svakog mjeseca vozimo u Beč, gdje je sjedište organizacije Animal Care, koja finansira sve ove poslove. Na kraju se psi udomljavaju u Austriji i Njemačkoj, a mi od novih vlasnika često dobijamo pismo zahvalnosti”, kaže fra Anthony Burnside.

U svom humanitarnom radu, fratri kažu da imaju pomoć i podršku općinske inspekcije i Veterinarske stanice Konjic, kao i od pojedinih građana iz grada i okoline, te se zahvaljuju svima koji im pomažu i imaju ljubav prema napuštenim psima.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije