Koncesija će biti oduzeta ako radovi ne počnu uskoro

Radiosarajevo.ba
Koncesija će biti oduzeta ako radovi ne počnu uskoro


Firmi Centrotrans - transport robe će biti oduzeta koncesija, ako uskoro ne započne gradnju podzemnih garaža kod Narodnog pozorišta, rekao je u razgovoru za Dnevni avaz Jusuf Bubica, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo.

On je dodao da je ova firma uvedena u posjed te da više ne postoje nikakve prepreke za početak pripremnih radova.

"Osigurali smo i dozvolu Komisije za zaštitu kulturno-historijskog naslijeđa KS s obzirom na to da je gradnja planirana u blizini Narodnog pozorišta. Spremni smo da izvođaču pružimo pomoć kako bi dobio ostala neophodna odobrenja za radove. Nešto se konačno mora početi dešavati. Ili će graditi garažu ili ćemo naći drugog koncesionara", kazao je Bubica.

"Sredstva nisu problem"

Hajrudin Mulić Direktor firme Centrotrans - transport roba tvrdi da posjed nije slobodan, te da zbog toga vrlo rizično započinjati bilo kakve radove.

Bubica je rekao da rampe nisu nikakva smetnja za početak radova te da se mogu vrlo brzo ukloniti.

"Ne razumijem ovakve poteze nadležnih u Kantonu. Svako ko prođe, vidi kakvo je stanje, da stoje vozila na parkingu, koja treba ukloniti, rampe... Kada sam bio na licu mjesta s geometrima, predstavnicima Direkcije za puteve KS i Ministarstva, složili smo se da prostor nije čist, da bi nam nakon toga poslali zapisnik u kojem piše da je sve uredu. Dok nam prostor ne predaju onako kako to piše u ugovoru, nećemo počinjati raditi", pojasnio je u razgovoru za Avaz Mulić, te je dodao da su, i pored svega, zainteresirani za projekt te da sredstva nisu u pitanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije