Komšić posjetio štrajkače, frapiran koliko malo treba za spas preduzeća

M. R. S.
Komšić posjetio štrajkače, frapiran koliko malo treba za spas preduzeća
Foto: Fena / Štrajk radnika Zenicatransa

Za 6,5 miliona KM bi Zenicatrans mogao izmiriti dugove prema Poreznoj upravi, radnicima i dobavljačima i još obnoviti vozni park, kazao je za Radiosarajevo.ba Huso Sarvan, predsjednik Sindikata ovog preduzeća.

Grupa radnika ove firme već je treći dan u štrajku glađu i ne odustaju.

„Blijedi su, ali osim jučer ujutro, nije bilo novih intervencija Hitne pomoći“, dodao je Sarvan.

Istakao je da ih je malo oraspoložila jutrošnja posjeta predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.

„Upoznali smo ga s dešavanjima u i oko Zenicatransa. Rekli smo mu da su netačne informacije koje je iznosio gradonačelnik da treba 11-12 miliona KM, pa je neki dan rekao i 20 miliona KM da se pokrene Zenicatrans. Direktor naš je iznio podatke da bi sa 6,5 miliona KM mogli očistiti dug i nabaviti vozila. Godspodin Komšić se frapirao da treba tako malo novca i da su zbog toga radnici prisiljeni štrajkovati glađu“, prenio je Sarvan.

Kazao je da je Komšić obećao da će pokušati uticati da se zakaže tematska sjednica Gradskog vijeća Grada Zenica o rješavanju problema Zenicatransa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije