Komšić: Ovaj veliki blagdan uči nas da uvažavamo jedni druge

Radiosarajevo.ba
Komšić: Ovaj veliki blagdan uči nas da uvažavamo jedni druge
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku nadbiskupu vrhbosanskom Vinku kardinalu Puljiću i svim katolicima u Bosni i Hercegovini i dijaspori povodom Badnjaka i Božića. 

„Uzoriti, Vama i svim katolicima u Bosni i Hercegovini i dijaspori čestitam Badnjak i Božić, u ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i svoje lično ime.

Ovaj veliki blagdan, koji simbolizuje novi život, ujedno nas uči da uvažavamo jedni druge. Uči nas da budemo dostojanstveni, da brinemo jedni o drugima, da uvijek pomognemo onima koji su u nevolji i stanju nemoći.

Običaji koje smo naslijedili od naših predaka vijekovima nose iste poruke, a to je da poštujemo drugog i drugačijeg, da jačamo čovjekoljublje, prijateljstvo, solidarnost i ljubav prema bližnjima.

Svima vama još jednom čestitam Badnjak i Božić, i da blagdanske dane provedete sa svojom porodicom, prijateljima i susjedima u dobrom zdravlju“, naveo je Komšić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije