Kolovozi vlažni, povećana opasnost od odrona

Radiosarajevo.ba
Kolovozi vlažni, povećana opasnost od odrona

U većem dijelu BiH ovoga jutra vozi se po mjestimično vlažnom kolovozu, a upozorava se na povećanu opasnost od odrona, javlja BIHAMK.

Na pojedinim dionicama u istočnim krajevima mjestimično ima magle, koja ne utiče bitnije na saobraćaj.

Na dionicama s aktuelnim radovima obavezno je poštivanje postavljene signalizacije, a izdvajaju se magistralni putevi Sarajevo-Tuzla, Jezero-Jajce, Bistrik-Lapišnica, Bugojno-Kupres, Lašva-Zenica i Grude-Ljubuški.

Zbog sanacionih radova na mostu u mjestu Dobrinje, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj, a vozila su preusmjerena na autoput A-1. Zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-418 Prozor-Tomislav Grad (u blizini Varvare). Vozila do 5,5 tona saobraćaju obilaznicom u blizini.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraća se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima dvosmjerno - jednom kolovoznom trakom (na dužini od 3 km).

Na graničnim prelazima ovoga jutranema dužih zadržavanja.

Radovi u Kantonu Sarajevo

U Kantonu Sarajevo je zbog rekonstrukcije Stupske petlje izmjenjen režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Zbog radova od 8 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulicama: Skenderpašina kod br. 31, do 1. septembra, Osmana Krupalije, Ranovačka i Mehe Smailagića.

Zbog radova na održavanju kanalizacione mreže u vremenu od 23 do 6 sati, usporeno je saobraćanje u ulicama: Džemala Bijedića, Bulevar Meše Selimovića i Gradačačka. Iz istog razloga do 06. septembra u vremenu od 14 do 22 sata jednom trakom saobraća se u ulici Nikole Šopa (radovi se izvode etapno (u dužini od 30 do 40 metara).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije