Kolekcija Ars Aevi oduševila austrijskog ambasadora

Radiosarajevo.ba
Kolekcija Ars Aevi oduševila austrijskog ambasadora

Ambasador Republike Austrije Donatus Kock posjetio je danas, 29. novembra, Art Depo Ars Aevi.
U saopćenju se podsjeća da je ovaj objekat nedavno posjetila i ministrica za kulturu Austrije Claudije Schmied

Istaknuto je su društvo Kocku danas pravili dr Martin Eichtinger, šef odsjeka za kulturu Saveznog ministarstva evropskih i međunarodnih poslova i dr Christian Prosl, predsjednik austrijskog Udruženja za kulturu. Radi se o vodećim ljudima u programu obilježavanja stogodišnjice od početka Prvog svjetskog rata koji je započeo ubistvom austrijskog prestolonasljednika Franza Ferdinanda u Sarajevu.

U saopćenju Ars Aevija istaknuto je da su ambasadori iskazali veliko oduševljenje i poštovanje prema jedinstvenom konceptu formiranja Kolekcije Ars Aevi, saradnji sa Renzom Pianom, jednim od najznačajnijih arhitekata današnjice i arhitektom budućeg Muzeja savremene umjetnosti u Sarajevu, kao i sa dugoročnim strateškim ciljevima razvoja Projekta Ars Aevi.


Ambasador Kock (lijevo)

„Veliki interes pobudila je i činjenica da su Museum moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien i tadašnji direktor Lóránd Hegyi 1998. priredili veliku reprezentativnu izložbu 46 najprestižnijih internacionalnih umjetnika savremene umjetnosti koja danas čini Kolekciju Beč za Kolekciju Ars Aevi. Ambasadori su imali priliku upoznati se i sa aktivnostima koje provodi stručni tim Ars Aevi u povodu obilježavanja 20 godina Projekta Ars Aevi“, navodi se u saopćenju.

Inače, za vrijeme promotivnog perioda, svi zainteresirani građani i posjetitelji Sarajeva, Kolekciju Ars Aevi mogu pogledati u Art Depou Ars Aevi u Centru Skenderija svakim danom od 10-22h uz vođene posjete u 12h na engleskom i u 15h na bosanskom jeziku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije