Klokani, lame, alpake i gianaco novi stanovnici Pionirske doline

Radiosarajevo.ba
Klokani, lame, alpake i gianaco novi stanovnici Pionirske doline

Pionirska dolina danas je bila pravo mjesto ugodnog poslovno- partnerskog okupaljanja društveno odgovornih kompanija, institucija i pojedinaca, koji su zajedničkom saradnjom omogućili da upravo ovaj jedini bosanskohercegovački zoo vrt postane dom za čak 13 novih životinja, a prije svih valabi klokana.

Na današnjem druženju kojemu su između ostalih prisustvovali ambasador Austrije i predstavnici ambasade Slovenije u našoj zemlji, predstavnici zoo vrta iz Zagreba, Vlade Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva, EUFOR-a, te brojni gosti našeg zoo vrta, presijecanjem svečane vrpce ministrar Zlatko Petrović i predstavnici kompanija iz Austrije i iz Viteza zvanično su novo staniše ovih prekrasnih životinja u zoo vrtu Pionirske doline proglasili obnovljenim.

Ministar Petrović se tom prilikom zahvalio donatorima. Vladi Kantona Sarajevo i preduzeću Park  u obogaćivanju ponude i sadržaja Pionirske doline, koja je bukvalno iz pepela nakon rata danas postala prava i respektabilna zelena oaza u centru Sarajeva.

Zahvalama se pridružio i Safet Baltić, direktor preduzeća Park, te između ostalog istakao da je današnje druženje ustvari, uz predivne novitete i obnovu životinjskog fonda, dokaz  sadržajnosti i mogućnosti Pionirske doline koja je dokazala da, između ostalog,  može biti i vrlo ugodno mjesto organizacije raznih poslovnih okupljanja i druženja, piše Oslobodjenje.ba.


Klokani (Foto: Oslobodjenje.ba)

Svoju radost danas nije krio ni Esad Tajić, upravnik ovog rekreativno zabavnog centra, koji je gostima vrlo rado i kao pravi domaćin osim novih valabi klokana predstavio i preostalih 11 novonabavljenih životinja i to šest mara, četiri alpaka i guanaco, koje su također od danas novi stanovnici Pionirske doline, a donatorima i prijateljima zoo vrta uručio i zahvalnice za njihov prijateljski odnos i doprinos u razvoju Pionirske doline.

Današnja svečanost bila je i prilika da se pošalje zajednički poziv svim Bosancima i Hercegovcima, posebno djeci i mladima, a prije svih Sarajlijama da iskoriste lijepo vrijeme i posjete Pionirsku dolinu uz obećanje da će njena ponuda u narednim mjesecima biti još bogatija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije