KJKP Rad: Na terenu 25 specijalnih vozila i 150 radnika

Radiosarajevo.ba
KJKP Rad: Na terenu 25 specijalnih vozila i 150 radnika


Zimska služba KJKP Rad je na terenu i radi na uklanjanju snijega i poledice. Jutros je na terenu 25 specijalnih vozila i 150 radnika, koji rade na uklanjanju snijega i poledice, potvrdio je Agenciji Fena glasnogovornik KJPK Rad Ahmed Đipa.

"Sniježne padavine su jučer u poslijepodnevnim satima prekrile Sarajevo, iako je stiglo proljeće. Zimska služba KJKP Rad je na terenu od sinoć i radi na uklanjanju snijega i poledice", kazao je Đipa.

Prema njegovim riječima, ugovor sa investitorima koji finansiraju Zimsku službu KJPK Rad je istekao 15. marta, a zbog novog snijega je Služba ponovo aktivna, uz odobrenje nekih od investitora. 

"Zatražili smo odobrenje od investitora, a naši investitori su Direkcija za ceste te općine Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad. Mi smo dobili odobrenje od Direkcije i općina Centar i Novi Grad, tako da održavamo  saobraćajnice prvog i drugog prioriteta, te ulice na području Novog grada i Centra" , pojasnio je Đipa. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije