KJKP Rad će održavati spomenike, fontane, igrališta..

Radiosarajevo.ba
KJKP Rad će održavati spomenike, fontane, igrališta..


Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor KJKP Rad Selim Babić danas su u zgradi Općine potpisali Sporazum o međusobnim pravima i obavezama za poslove komunalne higijene i uređenja javnih površina na području Općine Novo Sarajevo za 2013. godinu.

Za ove namjene Općina Novo Sarajevo je u Budžetu za 2013. godinu izdvojila sredstva u iznosu od 30.000 KM.

Ovim Sporazumom finansirat će se radovi koji nisu predviđeni u programu redovnog održavanja KJKP Rad, a to su pranje i čišćenje spomen - obilježja, fontana, sportskih ploha i drugih javnih površina, kao i odvoz smeća sa divljih deponija sa područja općine.

Nedžad Koldžo, načelnik Općine Novo Sarajevo, naglasio je da potpisivanje Sporazuma predstavlja samo nastavak uspješne i efikasne saradnje sa javnim kantonalnim komunalnim preduzećima, podsjetivši da je Općina Novo Sarajevo prije nekoliko dana potpisala Sporazum i sa KJKP Park o održavanju i uređenju parkovskih površina na području ove općine.

Pored ovog Sporazuma, Općina sa KJKP Rad realizira i niz drugih aktivnosti, odnosno projekata poput zimskog održavanja saobraćajnica, održavanja lokalnih cesta i drugo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije