KJKP Park spašava sadnice

Radiosarajevo.ba
KJKP Park spašava sadnice

U sušnom periodu koji je širom naše zemlje donio katastrofalne požare, Kantonalno javno komunalno poduzeće Park nastoji sačuvati mlade sadnice drveća u gradu Sarajevu, te svake noći cisternama vrši zalijevanje.

Iz KJKP Park kažu da se trenutno brinu o oko 200.000 sadnica ukrasnog grmlja, drveća, mladih alejnih stabala kao i cvijeća i cvjetnih gredica te drugih hortikulturnih sadržaja u pet sarajevskih opština.

Zbog veoma visokih temperatura najviše su stradale travnate površine, ali iz Parka kažu da će se trava obnoviti s prvim kišama. Cvijeće se zalijeva u skladu s mogućnostima i raspoloživim resursima, jer je prioritet spasiti sadnice drveća.

Iz Parka, preduzeća nadležnog i za rekreaciono-zabavni centar Pionirska dolina, kažu da Pionirska dolina i zoološki vrt raspolažu vlastitim bunarom, iz kojeg se svakodnevno zalijevaju sadnice cvijeća, ukrasnog grmlja, drveća i po mogućnosti travnate površine. Zahvaljujući tome zelenilo je u Pionirskoj dolini u cijelosti, uprkos suši, sačuvano, kažu u preduzeću Park.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije