Kemal Delalić: Umrla je kraljica Bihaća

Radiosarajevo.ba
Kemal Delalić: Umrla je kraljica Bihaća
Poznata bosanskohercegovačka muzičarka Azra Kolaković, poznatija pod nazivom Donna Ares, preminula je nakon teške bolesti u 41. godini u Bihaću.

Nakon njene smrti već su počele stizati reakcije njenih kolega, a jedan od prvih koji su se oglasili na društvenim mrežama jeste i bihaćki muzičar Kemal Delalić, frontmen grupe Dede Putra.

"Dala je mnogo za ovaj grad, pokazala je put mlađim muzičarima i pokazala kako treba da se radi. Zauvijek ću pamtiti njenu vedrinu i optimizam. Nadam se da će u narednom periodu ovaj grad znati da joj se oduži tako što će barem jedna ulica u njenom gradu dobiti njeno ime", napisao je Delalić.

Podsjetimo, Donna Ares je rođena 1. januara 1977. godine u Bihaću, a muzkom se počela baviti kao dijete. Sa 16 godina napisala je svoje prve tekstove i snimila prvu pjesmu, a 1997. godine prvi put javno nastupa pod imenom Donna Ares.

Tada je nastupila na izboru za pjesmu Eurovizije na Dori, a iste godine ostvarila je veliki uspjeh s pjesmo Kazna, na festivalu Bihać '97, koja je lansira na sve top liste u BiH.

Posljednjih godina vodila je bitku sa teškom i opakom bolešću, koju je uspjela pobijediti nekoliko puta i time postati inspiracija mnogim ljudima iz BiH, ali nažalost iz Bihaća su 2. oktobra stigle vijesti o njenoj smrti.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije