Kayseri povukao kandidaturu zbog Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Kayseri povukao kandidaturu zbog Sarajeva


Na Generalnoj skupštini Evropskog olimpijskog komiteta (EOK) održanoj u u subotu 8. decembra 2012. godine u Rimu Sarajevo i Istočno Sarajevo zvanično su dobili organizaciju zimskog Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOWF) 2017. godine.

Sarajevo i Istočno Sarajevo bili su jedini kandidati za organizaciju ovog takmičenja, s obzirom da je jedini protukandidat  turski grad Kayseri povukao svoju kandidaturu.

Gradonačelnik Kayserija Mehmet Ozhaseki, u izjavi za agenciju Anadolija, kazao je da je taj grad povukao kandidaturu za domaćinstvo Evropskog zimskog olimpijskog festivala za mlade 2017. kako bi Sarajevu bila dodijeljena organizacija ove manifestacije koja će okupiti oko 1.500 sportista iz brojnih evropskih zemalja.

"Gradimo centar za zimske sportove na planini Erciyes koji će odgovarati standardima za olimpijske igre. Nastavit ćemo sa radovima. Naša kandidatura u EYOWF je bila prihvaćena ali smo odustali od nje zbog BiH, kako bi ta zemlja postala popularnija i na međunarodnom nivou. Vjerujemo da će ova gesta doprinijeti BiH", poručio je on u razgovoru za agenciju Anadolija.

Više o EYOWF-u u Sarajevu i Istočnom Sarajevu 2017. godine pročitajte ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije