Kavazović povodom Bajrama: Radost nije potpuna ako se ne podijeli s nekim

1
Anadolija
Kavazović povodom Bajrama: Radost nije potpuna ako se ne podijeli s nekim
Foto: MINA / Reis-ul-ulema Husein ef. Kavazović

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović povodom Ramazanskog bajrama uputio je danas poruku muslimanima u Bosni i Hercegovini, domovinskim zemljama i dijaspori.

"Ispostili smo evo i ovaj ramazan i trudili se biti na visini ramazana, ničim ne narušiti njegovu svetost. I bilo nam je lijepo i ugodno. Ramazanski ambijent je pun vidljivih i nevidljivih ugođaja i blagodati. Molim Allaha da nam primi sva naša ramazanska nastojanja, da se naši postupci pozitivno odraze i na žive i na umrle. Bajram je praznik pun radosti", rekao je Kavazović.

Reisu-l-ulema IZ u BiH je naglasio:

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

"Podijelite tu radost sa svojim porodicama, rodbinom, prijateljima i komšijama. Posjetite drage ljude, ali i bolesne, napuštene i usamljene i obradujte ih nečim, i ne zaboravite siromašne. Radost nije potpuna ako se ne podijeli sa nekim."

Svima u Bosni i Hercegovini, domovinskim zemljama i svijetu Kavazović je čestitao nastupajuće dane Ramazanskog bajrama.

Centralna bajramska svečanost Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini bit će održana u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, gdje će bajramsku hutbu kazivati reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović.

Bajram-namaz će se klanjati u 6.17 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije