Fondacija Katarina Witt: Podrška za djecu sa invaliditetom

Radiosarajevo.ba
Fondacija Katarina Witt: Podrška za djecu sa invaliditetom
Fondacija „Katarina Witt“ podržava projekte za unapređenje sporta za osobe sa invaliditetom i posebnim potrebama u BiH.

Katarina Witt je na poziv Njemačke ambasade stigla u Sarajevo, te se susrela sa djecom iz Orijentiring kluba Ilidža, škole fudbala Respekt kao i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Vladimir Nazor Sarajevo, te JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, Tuzla.

„Na mom prvom zajedničkom okupljanju sa predstavnicima
Njemačke ambasade upriličen je susret s djecom sa invaliditetom
i posebnim potrebama, gdje smo s njima razgovarali o
poteškoćama i preprekama na koje nailaze u svom
svakodnevnom životu te mogućnostima kako im možemo pomoći.
Ja sam 2005. godine osnovala, upravo i iz tih razloga, svoju
fondaciju, kako bih mogla pomoći, da djeca sa tjelesnim invaliditetom bar donekle povrate svoju mobilnost, te kroz sportske aktivnosti ojačaju svoje samopouzdanje. Naročito se radujem, što fondacija „Katarina Witt“ već sad može dati pozitivan odgovor i podržati projekte Orijentiring kluba Ilidža i JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, Tuzla. Posebno sam bila impresionirana energijom djece kao i neumornim angažmanom njihovih roditelja, mentora, nastavnika i trenera. Od srca se nadam da ću u idućoj godini imati priliku da opet posjetim Sarajevo, te zajedno sa Ambasadom Savezne Republike Njemačke senzibiliziram još više ljudi za ove projekte i ukažem koliko je važno da se i ovoj djeci pokloni potrebna pažnja i da se unaprijedi njihova socijalna inkluzija.“, izjavila je Katarina Witt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije