Kasni projekat sarajevske žičare

Radiosarajevo.ba
Kasni projekat sarajevske žičare


Projekat sarajevske žičare, iako je trebao biti gotov prije skoro dva mjeseca, još uvijek nije gotov, potvrđeno nam je u Gradskoj upravi Grada Sarajeva.

Idejni projekat rehabilitacije Trebevićke žičare finansira Evropska Unija i kompletan proces implementacije u suradnji sa Gradskom upravom provodi EU. Tender za izbor projektantske kuće je obavila EU i izabrana je projektantska kuća Studio Corona iz Italije, rečeno nam je u press službi Grada.

"Rok za završetak izrade Idejnog projekta Trebevićke žičare bio je 1. august 2012. godine. Međutim, kako se radi o jako zahtjevnom projektu koji iziskuje rješavanje imovinsko-pravnih odnosa vezanih za žičaru, kao i prilagođavanje donirane opreme našoj trasi žičare, projektanti trenutno traže najbolja moguća rješenja za pozicioniranje stubova", rekli su za Radiosarajevo.ba iz službe za odnose s javnošću Gradske uprave.

Kako su istakli, u narednih nekoliko dana očekuje se dolazak italijanskih projektanata u Sarajevo, kada će biti prezentiran urađeni dio projekta, te riješeno pitanje pozicioniranja stubova što je i jedini uslov kako bi se završila izrada projekta.

"Očekujemo da će Idejni projekat u skorije vrijeme biti završen i onog trenutka kada bude u posjedu Gradske uprave, javnost će biti obaviještena o tome", rečeno nam je.

Podsjetimo, dogradonačelnik Igor Kamočaji je na sjednici Gradskog vijeća Sarajeva održanoj krajem juna, upoznao vijećnike o realizaciji projekta Trebevićke žičare, te istakao da bi u dosadašnjoj dinamici žičara trebala biti u funkciji 2013. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije