Kanada: Promocija knjige Doktor Eso

Radiosarajevo.ba
Kanada: Promocija knjige Doktor Eso

Promocija knjige Vehida Gunića "Doktor Eso" održana je u bosanskohercegovačkom kulturnom centru u kanadskom gradu Londonu.

Knjiga drži u pamćenju poznatog prijedorskog otorinolaringologa Esada Esu Sadikovića, koji je u vrijeme strašnog ratnog bezumlja devedesetih godina prošlog stoljeća, kao logoraš logora Omarska, na sami dan raspuštanja logora, 5. augusta 1992. godine, pogubljen na stratištu Hrasova Glavica na Grmeču.

Doktor Eso je kao ekspert Svjetske zdravstvene organizacije bio vlasnik plavog pasoša UN-a pa je, kao vrhunski stručnjak, nekoliko godina službovao i na otoku Samoa na Pacifiku i u Libiji.

Na promociji u Londonu, pored autora knjige Vehida Gunića, o doktoru Esi govorio je i donedavni predsjednik Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike i Kanade prof. Emir Ramić.

Narednih dana promocija Gunićeve knjige "Doktor Eso" bit će održana i u američkim gradovima Grand Rapids i Čikago, a potom, ponovo u Kanadi, odnosno u Torontu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije