Kampanja za podršku 184 školarca SOS Dječijih sela BiH

Fena
Kampanja za podršku 184 školarca SOS Dječijih sela BiH
Pixabay / Ilustracija
SOS Dječija sela BiH i Giro di Sarajevo pokrenuli su kampanju #BudiRajaVoziKrugDoKraja, koja za cilj ima prikupljanje novca za pripremu 184 školarca iz dva SOS Dječija sela za novu školsku godinu.

Kampanja će trajati do početka tradicionalnog biciklističkog događaja Giro di Sarajevo koji je najavljen za 3. septembar, a za spremanje 184 školarca za novu školsku godinu neophodno je sakupiti 50.000 KM.

Organizator precizira da se u toj kampanji (putem online forme, žiro računa ili dolaskom u ured SOS Dječijih sela Semira Frašte bb, Mojmilo) može donirati novčani iznos u skladu s mogućnostima ili od sudionika utrke Giro di Sarajevo otkupiti kilometri i taj iznos na isti način donirati SOS Dječijim selima da bi podržali školarce.

"Otkupljivanjem svih 13 kilometara Giro di Sarajevo (po cijeni od jedne KM po kilometru) vaši prijatelji mogu donirati 13 KM. Budite raja, pedalajte po već poznatoj ruti i uplatite donaciju SOS Dječijim selima za početak nove školske godine", poručuje organizator.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije