Kampanja za implementaciju Zakona o zaštiti životinja

Radiosarajevo.ba
Kampanja za implementaciju Zakona o zaštiti životinja

Centar za promociju civilnog društva organizovao je 6. maja okrugli sto na temu: Implementacija Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja u BiH, u kontekstu sve izraženijeg problema sa kojim su suočeni građani Kantona Sarajevo zbog enormnog povećanja broja napuštenih pasa na području Kantona, gdje su Jelena Despot, Inga Dujmović, Hamdo Karić, Milan Mrđa, Velimir Ivanišević i Mirjana Sirćo zaduženi da sačine prijedlog zaključaka okruglog stola.

Centar za promociju civilnog društva sačinit će plan kampanje u cilju implementacije zakona, a sastavni dio kampanje bit će:

• Ulične akcije informisanja građana o tome šta  se u skladu sa zakonom trebalo uraditi, šta je urađeno i šta još treba uraditi, te podizanja svijesti građana šta dobrobit životinja znači za dobrobit ljudi;
• Program mjera za implementaciju Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja u BiH u Kantonu Sarajevo, koji će sadržavati pregled onog šta treba uraditi, ko treba uraditi te potrebno vrijeme za realizaciju. Za izradu prijedloga ovog dokumenta zadužene su Jelena Despot i Inga Dujmović, kao eksperti u ovoj oblasti (rok - 10. jun). Prijedog programa mjera bit će razmatran prvo na sastanku svih učesnika okruglog stola, a zatim kao građanska inicijativa dostavljen Vladi Kantona Sarajevo na razmatranje i usvajanje.
•    Plan medijske kampanje

Grupa za implementiranje Zakona o zaštiti životinja
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije