Kakvu je poruku poslao hafiz Bugari nesavjesnim sarajevskim vozačima (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Kakvu je poruku poslao hafiz Bugari nesavjesnim sarajevskim vozačima (VIDEO)

Hafiz Sulejman Bugari danas je u BBI centru održao promociju svoje nove knjige Izr(ij)eke - Za raju iz Raja. 

Bila je ovo jedinstvena prilika za sve poštovaoce njegovog djela i riječi da kupe knjige, te da čuju hafizovu poruku za nadolazeće ramazanske dane. 

Hafiz je prije nekoliko dana na zvaničnom YouTube kanalu uputio ramazansku poruku svim vjernicima, a današnju promociju iskoristili smo za razgovor o aktualnim temama.

Priredili: Amina Bijelonja i Faruk Zametica

Na samom početku razgovora pitali smo hafiza kako da uvijek, ali posebno u vrijeme ramazana, budemo bliži jedni s drugima, kako da ne budemo nervozni i daleki:

"Mi smo kao društvo, bez obzira na svu tehnologiju današnjice, dozvolili da zapadnemo u određena otuđenja. Prvo je otuđenje čovjeka od onoga što on proizvodi, mnogo vremena provodi radeći, a ne može da vidi krajnji produkt toga. Drugo otuđenje je kad čovjek bude otuđen od prijatelja komšije i sl., a treće i najvažnije je otuđenje od samog sebe", kazao je hafiz Bugari.

S obzirom na to da smo prethodnih dana bili svjedoci nemilih događaja u glavnom bosanskohercegovačkom gradu, pitali smo hafiza kakvu poruku može poslati nesavjesnim sarajevskim vozačima.

"Omladina je prepuštena sebi. Roditelji u prevelikoj želji za imetkom, zapostavljaju osnovnu obavezu prema svojoj djeci - vrijeme provedeno s njima. Kada nema dijete nema tu emociju da osjeti da ste mu blizu, onda dobiva utisak da roditelj nema o čemu s njim razgovarati. Nemamo organiziran proces što se tiče takve omladine, nemamo pedagoge, psihologe, profesore i način kako da dođemo do njihovih srca, jer to je naša budućnost.

Šta znači da imaš dijete ako ono bježi od tebe?!"

Pogledajte čitav intervju u videoprilogu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije