Kakvo nas vrijeme očekuje tokom vikenda

Radiosarajevo.ba
Kakvo nas vrijeme očekuje tokom vikenda


U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme, kakvo Federalni hidrometeorološki zavod najavljuje tokom cijelog vikenda. Jutros u 7 sati, u Sarajevu je izmjereno 0 stepeni, kako se očekuje i tokom dana.

Visina snijega u 7 sati (cm): Bjelašnica 81, Kupres 28, Han Pijesak i Ivan Sedlo 20, Mrkonjić Grad 10, Sokolac i Srebrenica 9, Sarajevo 8, Livno 5, Banja Luka i Bugojno 4.

U drugoj polovini dana se očekuje djelomično razvedravanje, dok je novo naoblačenje najavljeno u noći sa subote na nedjelju. Najviša dnevna temperatura zraka danas bit će između 0 i 5 °C, na jugu zemlje od 6 do 10 °C. Jutros je, inače, najtoplije bilo u Neumu gdje je izmjereno 5 stepeni.

Sutra će se zadržati slično, ali nešto toplije vrijeme; slaba kiša se očekuje u sjevernim dijelovima Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 3 i 8, na jugu Hercegovine od 7 do 11 °C.

U ponedjeljak, isto, umjereno do pretežno pretežno oblačno vrijeme. Ujutro po kotlinama je moguća magla. Najniža jutarnja temperatura zraka između – 1 i 3 °C, a na jugu Hercegovine od 3 do 7 °C, a najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije