Kakve nas vremenske prilike očekuju naredne sedmice?

Radiosarajevo.ba
Kakve nas vremenske prilike očekuju naredne sedmice?

U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Više oblačnosti se očekuje u zapadnom dijelu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stepeni.

U Sarajevu pretežno sunčano. Jutarnja temperatura zraka oko 8 stepeni, a najviša dnevna oko 25.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati imale su slijedeće vrijednosti: Bjelašnica 12 stepeni, Ivan-sedlo 18, Goražde i Livno 19, Neum 20, Kupres i Stolac 21, Mostar, Prijedor i Sarajevo 22, Bijeljina, Gradačac, Sokolac, Srebrenica i Čapljina 23, Bihać, Doboj, Trebinje i Zvornik 24, Bugojno, Sanski Most i Tuzla 25, Banja Luka i Zenica 26.

U utorak, 29.10. u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 28 stepeni.

U srijedu, 30.10. u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U noći na četvrtak se očekuje naoblačenje sa zapada. Vjetar slab, prijepodne jugo i jugozapad. U drugoj polovini dana će promijenuti smjer na sjever i sjeverozapad. Jutarnja temperatura zraka između 6 i 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije