Kako mediji u regiji pišu o dolasku De Nira u Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Kako mediji u regiji pišu o dolasku De Nira u Sarajevo
/ Blic
Robert de Niro gost je Sarajevo Film Festivala.

Ova legenda Hollywooda u Sarajevo je stigla danas, probao je bosanske specijalitete, obišao mjesta na kojima se upoznao s historijom opsade Sarajeva. Prošetao je potom crvenim sarajevskim tepihom, a onda i otvorio SFF, gdje mu je, u Ljetnom kinu pred 3.000 ljudi uručena najvažnija nagrada na festivalu - Počasno Srce Sarajeva.

Sarajevo se tako ponovo našlo u centru pažnje svjetskih medija, a mi smo provjerili i kako su regionalni mediji ispratili De Nirov dolazak u Sarajevo.

Jutarnji donosi priču koje je lokacije slavni glumac posjetio u Sarajevu, napominjući kako je "De Niro pokazao veliko zanimanje za ratna zbivanja u Sarajevu i povijest 'tunela spasa' pa se njegov posjet tom kompleksu neplanirano oduljio na više od 40 minuta".

Index.hr također ima priču o dolasku ovog velikana u  glavni grad BiH, te piše kako je njegov dolazak u Sarajevu izazvao pravu euforiju, "a u njegovu čast taksisti u tom gradu na svojim su vozilima izlijepili velike postere s glumčevim likom".

O De Niru pišu i crnogorski mediji, pa tako RTCG donosi informaciju o tome kako je glumac dobitnik prvog Počasnog Srca Sarajeva za životno djelo za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

I Blic ima tekst o dolasku De Nira u Sarajevu, uz rečenice: "Ovo je zvanično treći dolazak Denira na prostore bivše Jugoslavije. Na beogradskom FEST-u boravio je 1976. i 1978. a priča se i da je kao student, na proputovanju kroz Evropu, prespavao u Nišu."

"De Niro srdačno dočekan u Sarajevu", naslov je s B92 koji, uz najavu SFF-a, donosi i priču o dolasku glumca. Naglasili su i ovo: "Počasno srce Sarajeva za životno delo prvi put će biti dodeljena ove godine, na 22. SFF-u. Upravo će De Niro imati čast da primi tu istinski vrednu nagradu za sve ono što je napravio u 50 godina svog stvaralaštva."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije