Kakav divan primjer: Ambasadorica Mlinarević ugostila sedam bh. đaka u Pragu

3
Radiosarajevo.ba
Kakav divan primjer: Ambasadorica Mlinarević ugostila sedam bh. đaka u Pragu
Foto: Ambasada BiH u Pragu / Putovanje u Prag

Ambasada Bosne i Hercegovine u Pragu organizirala je prije dva mjeseca literarni konkurs o temi "Zašto trebate posjetiti Bosnu i Hercegovinu?", za učenike od 14 do 19 godina.

Više od 800 djece prijavilo se sa svojim esejima.

Prema riječima ambasadorice Martine Mlinarević, čija je konkurs bio ideja, planirano je da jedan pobjednik dobije nagradno putovanje u Prag.

Nesreća na radu: Radnik (51) iz BiH teško povrijeđen u Austriji

Nesreća na radu: Radnik (51) iz BiH teško povrijeđen u Austriji

Putovanje u Prag - undefined

Foto: Ambasada BiH u Pragu: Putovanje u Prag

Obzirom na izvanredan odjek konkursa i izvrsne prijavljene radove, ambasadorica Mlinarević odlučila je da će biti nagrađeno sedmoro đaka koji su sinoć doputovali u Prag na svoje veliko putovanje.

Učenici iz Sanskog mosta, Gruda, Sarajeva, Bugojna, Sokoca, u Pragu će boraviti pet dana upoznajući sve ljepote grada i njegovih kulturnih znamenitosti.

Osim toga, najbolji, izabrani radovi u procesu su prijevoda na češki i engleski jezik i Ambasada BiH u Pragu objavit će ih kao brošuru gdje je Bosna i Hercegovina u svoj svojoj ljepoti opisana kroz oči i pero mladih, a koju će Ambasada koristiti pri svojim službenim sastancima.

"Ovo je jedan veliki primjer kako se našim talentiranim mladima može dati prava prilika - ako se ima sluha za to", saopćeno je iz Ambasade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije