Kad Meggle dočeka: Topla dobrodošlica i osvježenje na aerodromu

Radiosarajevo.ba
Kad Meggle dočeka: Topla dobrodošlica i osvježenje na aerodromu
/ Foto: Meggle

Vrijeme je godišnjih odmora, bh. dijaspora svakog dana pristiže u Bosnu i Hercegovinu.

Pored rodbine i prijatelja, posljednjih dana putnicima na sarajevskom aerodromu  srdačnu dobrodošlicu poželjele su i ljubazne hostese, koje su ih počastile osvježavajućim Meggle proizvodima.

Veliki broj Bosanaca i Hercegovaca koji žive u inostranstvu ostat će u domovini od tri sedmice do mjesec dana, što je kako kažu premalo da bi posjetili sve one koje su poželjeli, ali i izgustirali svu hranu koje su itekako željni.

Naša sagovornica koja je došla iz daleke Australije, priredit će pravo iznenađenje svojoj rodbini jer im stiže nekoliko dana ranije. Željno iščekuje bogatu bosansku trpezu i sigurna je da će u narednih mjesec dana, koliko planira ostati u domovini, biti mnogo i ćevapa i pite na meniju.

Putnici su pristizali iz Njemačke, Turske te daleke Australije i Amerike, i svi, obradovani toplom dobrodošlicom, skoro pa istovjetno odgovaraju na naša pitanja.

Složni su da su bosanski specijaliteti po mnogo čemu jedinstveni. Zato će, kažu, svoj odmor kao i uvijek znati iskoristiti kada je riječ o hrani.

Natpisi poput “Šta je japrak bez pavlake“ ili „Šta su ćevapi bez kajmaka“ mamili su osmijehe i komentare pristiglih putnika. Kažu kako se nadaju da će ih upravo ovakva ili slične kombinacije dočekati za ručak.

Mliječna industrija Meggle koja se pobrinula da brojni gosti već na ulazu u državu osjete srdačnu dobrodošlicu pored mliječnih proizvoda ovom prilikom dijelila je i kartice sa korisnim informacijama koje bi Bosancima i Hercegovcima, ali i ostalim turistima mogle zatrebati prilikom boravka u domovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije