Kad bi Brijuni mogli pričati: Tito i najljepše žene

Radiosarajevo.ba
Kad bi Brijuni mogli pričati: Tito i najljepše žene
PrtScr / Jugoslavenski veliki vođa živio je grandioznim životom, vrijednim filmskog platna

Među brojnim prijateljima i poštovateljima Josipa Broza Tita bile su i neke holivudske zvijezde. Elizabeth Taylor svojedobno ga je upoznala dok je njezin tadašnji suprug Richard Burton snimao "Sutjesku". Glumio je Tita, a Elizabeth je za to vrijeme boravila na Brijunima. Za nju je maršal osigurao posebnu sobaricu i konobara, a njezinom ljepotom svi su bili oduševljeni, piše 100posto.hr.

Burton je o Titu pisao i u svojim dnevnicima, zapisavši sve što se događalo. Burton je Tita opisao kao malog, delikatnog, kao čovjeka malih ruku, nogu, glave, zbog blago zatamnjenih naočala.

Dolazili su Elizabeth i Richard i u Kupare, tada iznimno luksuzan kompleks u kojem ih je Tito dočekivao.

Nisu oni bili jedino holivudsko prijateljstvo. Maršal je u liku predivne Sophie Loren imao prijateljicu, neki su tvrdili i ljubavnicu. Italijanska diva bila je njime oduševljena, tvrdeći da je bio iznimno jednostavan. Boravila je kod Tita na Brijunima, a prema arhivima boravili su zajedno i u kuhinji gdje mu je pripremala domaće špagete s paradajzom. On je njoj navodno radio zagorsku štrudlu, a u kuhinji bili potpuno sami. Treba napomenuti da je Sofia na Brijune 1969. godine stigla u društvu supruga.

Nije Tito ugostio samo njih dvije - najveće zvijezde svog vremena, već su Brijune posjetile i Gina Lollobrigida i Brigitte Bardot. Jugoslavenski veliki vođa živio je grandioznim životom, vrijednim filmskog platna, stoga i ne čudi što su slavne žene završavale kao počasne gošće u njegovoj rezidenciji, piše 100posto.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije