Jutros sunčano, poslijepodne naoblačenje

Radiosarajevo.ba
Jutros sunčano, poslijepodne naoblačenje

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature u 8 sati: Bjelašnica 10 stepeni, Kupres i Sokolac 13, Bugojno i Ivan Sedlo 14, Livno 15, Sarajevo i Srebrenica 16, Goražde, Sanski Most i Zenica 17, Bihać i Zvornik 18, Banja Luka, Prijedor i Tuzla 19, Bijeljina i Doboj 20, Stolac i Trebinje 21, Gradačac i Mostar 22, Neum 23.

Danas se u našoj zemlji, prije podne, očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne postepeno naoblačenje, što u centralnim, zapadnim i istočnim područjima može uvjetovati pljuskove i grmljavinu. Vjetar, slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 27 do 34 stepena.

U Sarajevu prije podne pretežno sunčano. Poslije podne očekuje se postepeno naoblačenje, što može uvjetovati i kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura oko 29 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije