Jusuf Bubica: Ne vidim razlog za štrajk

Radiosarajevo.ba
Jusuf Bubica: Ne vidim razlog za štrajk


Ne vidim razloga za štrajk, bio je jedan od komentara na iznenadni štrajk radnika GRAS-a koji nam je dao kantonalni ministar saobraćaja Jusuf Bubica.

Iako ga je naš telefonski poziv zatekao van zemlje, na putu je, u toku je s dešavanjima u remizi sarajevskog preduzeća javnog saobraćaja gdje okupljeni radnici negoduju zbog smjene Adisa Šehića sa pozicije vršioca dužnosti direktora i imenovanja Hasana Bašića. No, ministar „trenutno ne može ništa učiniti".

Ono što nam je rekao jeste da je Ministarstvo na čijem je čelu - izvršna vlast, a da je zakonodavna, ona politička, tražila smjenu i postavila direktora.

„Sindikat se buni, iako nije njihovo da biraju menadžment, već da štite radnike. Riječ je o čistoj politici, s jedne strane, i preduzeću koje je loše stajalo, a mijenjalo menadžment, s druge. Ne vidim razloga za štrajk, osim ako Sindikat ne želi biti i zaštitnik radnika i izvršna vlast“, izjavio je Bubica za portal Radiosarajevo.ba.

LIVE dešavanja u vezi sa štrajkom GRAS-a pratite na našem LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije