Još dva dana do zatvaranja konkursa! Iskoristite priliku i postanite oficir OSBiH

Radiosarajevo.ba
Još dva dana do zatvaranja konkursa! Iskoristite priliku i postanite oficir OSBiH
/ Emin Gradišić
Još dva dana su ostala do zatvaranja IV javnog konkursa za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu oficira Oružanih snaga BiH.

Javnim konkursom koji je 5. septembra raspisalo Ministarstvo za odbranu BiH otvorena su 74 formacijska mjesta, različitih rodova i službi.

Ovo je idealna prilika za zaposlenje djevojaka i mladića koji imaju završen fakultet i manje od 27 godina na dan 1. januara 2018. kada nakon osnovne oficirske obuke potpisuju Ugovor o prijemu u vojnu službu.

Sve informacije vezano za način apliciranja i uvjete konkursa zainteresirani mogu pronaći na stranici Ministarstva za odbranu BiH, kao i Facebook stranici.

Ono što je mladima posebno zanimljivo je da Oružane snage BiH za ovaj konkurs ne zahtijevaju prethodno radno iskustvo. Osnovna oficirska obuka na koju najuspješniji kandidati budu upućeni prije potpisivanja Ugovora o prijemu u vojnu službu, bit će njihova prva stepenica izgradnje profesionalne karijere. Prijemom u OSBiH i proizvođenjem u prvi oficirski čin – očekuju ih dalja intenzivna stručno-specijalistička usavršavanja u BiH i inostranstvu. To znači da idu pravcem na kojem će napredovati zahvaljujući isključivo svom znanju, sposobnostima i zaslugama.

Jedan od onih koji je nakon prijema u OSBiH prošao dio stručno-specijalističkih usavršavanja je potporučnik Emin Gradišić.

„Kroz posao u Oružanim snagama otvorile su mi se mogućnosti dodatnih edukacija. Zahvaljujući završenoj obuci u Centru za profesionalni razvoj u Travniku stekao sam osnove za rad u ovom odsjeku, tako da sam pored dužnosti komandira voda dodatno angažiran na Odsjeku stranih jezika gdje polaznicima pomažem u učenju francuskog. Drago mi je što mogu pomoći u edukaciji mojih kolega, ali i što sam u mogućnosti odgovoriti na sve zadatke koje se od mene kao komandira voda očekuju“, kaže potporučnik Gradišić.

Oružane snage BiH su jedinstvene na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine. Upravo zbog toga jedan od prioritetnih zadataka je da služe kao pomoć i podrška svim građanima i civilnim institucijama u reagiranju na prirodne i druge katastrofe i nesreće. U videu ispod potporučnik Gradišić objašnjava na koji način nam OSBiH pomažu u ovim situacijama:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije