Jesenja akcija uređenja zelenih površina

Radiosarajevo.ba
Jesenja akcija uređenja zelenih površina

U okviru sezonskog uređenja zelenih površina, sadnje novog i pripreme postojećeg cvijeća, ruža, grmlja i drveća za predstojeće hladne dane, preduzeće Park je protekle sedmice novim cvjetnim gredicama uredio zelene površine na Ilidži, u Vogošći, te u Malom parku, prekoputa zgrade Predsjedništva BiH.

 

Banjske parkove na Ilidži krasi 7.000 novih cvjetova viole, a cvjetne gredice u Vogošći oko 3.000 komada sezonskog dvogodišnjeg cvijeća, a novo će cvijeće narednih dana dobiti i Stari Grad, Novo Sarajevo i Novi Grad.

Ukupno 15.000 komada novog cvjeća, zasađenog u jesenjoj akciji Parka, dobijeno je vlastitom proizvodnjom u rasadniku u Nedžarićima.

Parkova akcija jesenjeg uređenja grada podrazumijeva i prikupljanje opalog lišća, okopavanje cvjetnjaka i ružičnjaka, orezivanje ukrasnog grmlja, sadnju mladih stabala, te prikupljanje otpadaka sa zelenih površina.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije