Jesen u BiH: Temperature iznad prosjeka

Radiosarajevo.ba
Jesen u BiH: Temperature iznad prosjeka
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

Foto: Emir Aletić, Radiosarajevo.ba

U BiH će i danas biti toplo, sa temperaturom znatno iznad prosjeka za ovo doba godine; jutros u 7 sati u Sarajevu je izmjereno čak deset stepeni.

U Hercegovini će duvati umjeren jugo, a u ostalim predjelima slabiji vjetar

U većini krajeva preovladavaće suvo i umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz kraće sunčane periode. U zapadnim predjelima povremeno će padati kiša, javlja novinska agencija Srna.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće između 14 i 15, a na istoku između 20 i 22 stepena Celzijusovih.  Temperatura vazduha u 7.00 časova: Gacko, Sokolac i Višegrad dva stepena, Goražde tri, Bijeljina i Bjelašnica četiri, Doboj i Bileća pet, Srebrenica šest, Srbac i Han Pijesak sedam, Banjaluka, Tuzla, Zenica, Zvornik i Nevesinje osam, Gradačac i Prijedor devet, Sarajevo, Drvar i Novi Grad 10, Livno i Trebinje 11 i Neum 19 stepeni Celzijusovih.

Kako javlja Federalni hidrometeorološki zavod, u narednim danima nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena očekuje se na jugu naše zemlje. U utorak, tokom dana, u Bosni mjestimično sa kišom. Najveća vjerovatnost za padavine je u sjevernim i sjeverozapadnim područjima. Jutarnje temperature od 3 do 11, na jugu do 15, a dnevne od 10 do 18, na jugu zemlje do 21 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije