Jedna od nasilnica kćerka policajca; otac: 'Ne mogu joj ništa'

Radiosarajevo.ba
Jedna od nasilnica kćerka policajca; otac: 'Ne mogu joj ništa'

Građani Tuzle i čitave BiH su uznemireni nakon objavljenog video snimka postavljenog na Youtube, koji pokazuje nasilje nad učenicom Mješovite srednje škole u Tuzli, koje se dogodilo u petak. Naime, grupa učenica iste škole je učenicu prvog razreda izvela iz škole i na očigled svih pretukla i psihički maltretirala.

Šokantni incident između učenica u Tuzli

Pretučena djevojčica zadobila je brojne modrice po tijelu, ima glavobolje, bolove u vratu, zbog pretrpljenog stresa ne spava i vidno je uznemirena, ističu njeni roditelji koji su danas boravili u školi.

''Želim reći da ne bih poželjela nikom da se desi kao što se meni desilo, jer su moje dijete iz škole iznijeli i tukli su je, šišali i radili s nje šta su htjeli. To je bilo jedno nasilje koje ja nikome ne bih poželjela'', kazala je majka pretučene djevojčice, javlja u svom prilogu RTV Slon.



Tri učenice koje su učestvovale u pomenutom incidentu su i dan ranije pretukle drugu učenicu, unatoč fizičkom obezbjeđenju koje je angažovano u školi.

RTV Slon saznaje da je jedna od njih kćerka tuzlanskog policajca koji je na poziv škole da dođe na razgovor izjavio da on kao otac njoj ne može ništa. Druga učenica je iz socijalno ugrožene porodice i sklona je problemima, dok je treća mirna, al povodljiva.

Roditelji maltretirane učenice tražili su danas od menadžmenta škole odgovor da li će i na koji način pomenute učenice biti kažnjene.

''Očekujem da poduzme neke sankcije protiv tih djevojčica, koje su učinile  faktički nasilje. Sutra će nečije drugo dijete stradati još gore'', istakao je otac pretučene djevojčice.

''Nastavničko vijeće će poduzeti odgovarajuće mjere da ja ne govorim šta će to biti, da li isključenje iz škole ili nešto drugo, obavijestili smo i policiju , oni su obavili svoj dio posla'', izjavio je Nesib Hasanović, direktor Mješovite srednje škole Tuzla.

Iako je menadžment škole obavio razgovor sa roditeljima i učenicama koje su učestvovale u ovom incidentu, čini se da dosadašnje metode prevaspitavanja nemaju efekta, s obzirom na činjenicu da se na društvenoj mreži Facebook nastavlja sa hvalama o ovom događaju. Čini se da se uz roditelje, porodicu kao prvu stanicu odgoja svakog pojedinca sada mora uključiti i društvo kako bi zaštitili drugu djecu od potencijalnih nasilnika. 

Povezani članci:

FB: 'Kazna za nasilnice' u samo dva sata skupila hiljade članova

Riječ psihologinje: Vršnjačko nasilje i agresivnost kao obrasci ponašanja

Tuzla: Nakon što su pretukle kolegicu, 'šprdaju' se po Facebooku

Tuzlanska policija: U srijedu razgovori sa roditeljima i učenicama

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije