Jedi Tweet - recepti u 140 znakova

Radiosarajevo.ba
Jedi Tweet - recepti u 140 znakova
/ @jedi_tweet

Primjer 1: Rizoto/morskiPlodovi:riza+dagnje+kamenice, kuhatiWtomsos, Wvine,garlic,basil.Serv.Prijatno!

Primjer 2: SparogewRiz&PilFil:SkhRiz,przPilFil,SkhSparog; Serv:chtom.Prijatno!

Primjer 3: <3Jaje:1krisTostHljebrezw<3kalup;  u<3kalupPrzJaje; Serv↓DrugukrisTostHlejb,poklopiti.Prijatno!

Ako vam je od gornjih skraćenica ipak potekla voda na usta, čestitamo - pripadate ciljnoj grupi kojoj je namijenjena nova e-kuharica Jedi Tweet koja donosi recepte napisane u najviše 140 karaktera

Inicijatorica ove, u našoj zemlji jedinstvene ideje, je Sarajka Lamija Bulgurdžić, studentica završne godine germanistike i ljubiteljica kuhanja. 

'Smatram da ljudi danas više nemaju vremena tražiti recepte u debelim knjigama i od riječi do riječi pratiti postupak pripreme nekog jela. Nemaju vremena da istražuju. Twitter daje mogućnost da ukratko saznamo kako se pojedino jelo pravi", kaže Lamija u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba .

Kako jedno komplikovano jelo svesti na 140 znakova? U tu svrhu, Lamija je osmislila i sistem skracenica, koji korisnicima olaksava da i sami mogu objavljivati svoje recepte

Pitali smo Lamiju da li će se zaustaviti na Twitter kuharici ili ima namjeru projekat proširiti i na neke druge medije. 

"Za sada imamo svoj profil i na Facebooku. Jednoga dana možda napravimo mini-kuharice sa fotografijama - kao printano izdanje. Voljela bih da to budu tematizirane zbirke, ali neću odstupiti od glavnog koncepta, a to je da recepti moraju biti kratki", kaže nam naša sugovornica. 

Ako želite da se uključite u razmjenu recepata na Jedi Tweet, potrebno je da na Twitteru potražite @jedi_tweet ili ih pronađite na Facebooku.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije