Jedan vozač GRAS-a od jutros vozi putnike

Radiosarajevo.ba
Jedan vozač GRAS-a od jutros vozi putnike
/ FOTO: Damir Hajdarbašić, Radiosarajevo.ba

 

Jedina lijepa vijest iz GRAS-a je da je jutros došao jedan vozač kombija, bez ikakvih problema uzeo nalog, izvezao vozilo i obavlja vožnju prema Mahmutovcu, izjavila je za Fenu Mubera Begić-Žiga, vršilac dužnosti direktora GRAS-a. 

To je uradio jedan vozač, a ostali su se oglušili na rok koji im je sinoć dala Skupština Kantona Sarajevo da jutros u četiri sata bezuslovno uspostave javni prijevoz.

„Nakon sinoćnje sjednice Skupštine KS zajedno sa predsjednikom Nadzornog odbora Izetom Hormanom došla sam među radnike sa kojima smo razgovarali više od dva i po sata, ali oni odbijaju da voze“, dodala je Begić-Žiga. 

Govoreći o daljnjim postupcima, Begić-Žiga je navela da se u skladu sa Zakonom o radu provodi postupak utvrđivanja odgovornosti, a šta iz toga slijedi, kako je dodala, predviđeno je zakonom: „Podnijeta je tužba Općinskom sudu u vezi utvrđivanja nelegalne obustave saobraćaja. Također, dobila sam informaciju da će od resornog ministarstava ići i prijava Tužilaštvu.“

Radnici GRAS-a nezakonito su obustavili rad u večernjim satima 2. aprila i od tada su građani Sarajeva uskraćeni za javni gradski prijevoz. Iako je Vlada KS angažirala druge autoprijevoznike i osigurala alternativni prijevoz to nije dovoljno da se zadovolje potrebe građana, pa u gradu cvjeta (još jedan) nezakoniti biznis – nelegalni prevoznici.

Vrijedi napomenuti da je danas sedmi dan otkako su Sarajlije bez javnog gradskog prevoza.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije