Jazz pijanista Sinan Alimanović nastupit će u New Yorku

Radiosarajevo.ba
Jazz pijanista Sinan Alimanović nastupit će u New Yorku

Poznati bh. pijanist, kompozitor, dirigent, aranžer Sinan Alimanović, dobio je poziv za učešće na koncertu koji će se održati u New Yorku, na Manhattnu, u dvorani Tribeca Performing Arts Center, u junu 2015. godine.

Na događaju pod imenom Jazz Gala Concert in New York, pokraj Sinana Alimanovića nastupit će neka od najvećih svjetskih imena improvizirane muzike: Randy Brecker, višestruki dobitnik prestižne nagrade Grammy, Lenny White, četverostruki dobitnik nagrade Grammy, Joe Lovano, također dobitnik ove muzičke nagrade, kao i drugi jazz muzičari iz cijelog svijeta. 

Koncert organizira Made in New York Jazz Competition, takmičenje na kojem je Sinan Alimanović u 2013. godini uvršten među pet najboljih jazz kompozitora svijeta. 

U pozivnom pismu navode da je Alimanović svojim muzičko-pijanističkim umijećem ostavio izuzetan utisak na organizatore, kao i na stručni žiri, saopćio je umjetnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije